فشار خون بالا در طول دوران بارداری و یا فشار خون بالا در بارداری، باید تحت نظر قرار بگیرد. با پیروی از یک رژیم غذایی سختگیرانه و معاینات منظم و دوره ای پزشکی میتوانید از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری کنید. با دقت این ۱۰ نکته ضروری را مطالعه کنید و بهخاطر بسپارید.
۱. چندین نوع فشار خون بالا داریم:
- در صورتی که فشار خون خانمی قبل از بارداری و بطور معمول بالا باشد، در طول دوران بارداری نیز افزایش فشار خواهد داشت.
- ممکن است فشار خون خانمها در طول هر تجربه بارداری بالا برود و بعد از آن به حالت طبیعی خود بازگردد.
فشار خون بالا در سه ماهه سوم بارداری خودش را نشان میدهد (معمولاً در ۵ یا ۶ ماهگی). این شکل از فشار خون میتواند موجب بروز مشکلاتی بشود.
۲. پزشک شما تنها با اندازهگیری فشار خون شما در حالت عادی میتواند فشار خون بالای بارداری را تشخیص دهد. همین که پزشکتان این مسئله را در شما تشخیص بدهد دیگر خطری شما و فرزندتان را تهدید نمیکند؛ چراکه تحت نظر خواهید بود و درصورتی هم که لازم باشد، پزشک شما برای بررسی بیشتر روش های دیگری را در پیش می گیرد.
۳. نشانههایی که از فشار خون بالا در بارداری خبر میدهند عبارتند از: ورم، سردرد، سرگیجه، دیدن نقطههایی مقابل چشمها، وزوز گوش، اضافه وزن چشمگیر. نکته بسیار مهم این است که علایم ذکر شده ممکن است در عده کمی از افراد بروز کند ودر واقع معمولا فشار خون هیچ علامت خاصی از خود نشان نمی دهد و تنها معاینات دوره ای است که می تواند به تشخیص آن کمک کند .
۴. خانمهای جوانی که اولین بارداری را تجربه میکنند یا خانمهایی که دوقلو باردار هستند، معمولاً دچار فشار خون بالا در بارداری میشوند. عوامل دیگری مانند چاقی، سابقه فشار خون ارثی، دیابت و ...ممکن است باعث فشار خون بالا در بارداری شوند.
۵. خطراتی که جنین را تهدید میکند عبارتند از: استرس جنینی، عدم رشد کافی جنین ، وزن کم درهنگام تولد، زایمان زودرس. اگرچه، در صورتی که فشار خون بالا به دقت درمان شود، میتوان خطرات بالقوه برای جنین را تا حد زیادی کاهش داد.
۶. خطراتی که فشار خون بالا میتواند برای مادران باردار داشته باشد عبارتند از: نارساییهای کلیوی و کبدی و سکته مغزی. در صورتی که مقدار پروتئین موجود در ادرار همزمان با ورم ناگهانی پا افزایش یابد، به این معناست که فشار خون بالا کمکم به مشکل جدیتری به نام پری-اکلامپسی تبدیل میشود که ممکن است تبدیل به بیماری وخیمتری به نام اکلامسپی شود. این بیماری بسیار خطرناک است و ممکن است باعث تشنج مادر و نهایتاً منجر به کما شود.
۷. فشار خون بالا در بارداری ممکن است پزشک شما را ناچار به عمل سزارین کند.
۸. برای جلوگیری از بروز این مشکلات بهتر است رژیم غذایی خود را تغییر دهید و چربی و قند مصرفی خود را محدود کنید. اگر هم کمی اضافه وزن دارید، با پزشک خود و یا یک متخصص تغذیه در این رابطه مشورت کنید. علاوه بر اینها لازم است روزانه ۱.۵ لیتر آب بدون گاز بنوشید.
۹. توصیه میشود خانمهای بارداری که این شرایط را دارند استراحت مطلق داشته باشند. اگر شاغل هستید، ممکن است فشار خون بالا در بارداری، شما را مجبور به ترک کارتان بکند.
۱۰. نگران نباشید! فشار خون بالا در بارداری، امروزه موردی شناختهشده است که جامعه پزشکی و علمی شناخت خوبی از آن دارند. اگر دستورات و توصیههای پزشک خود را رعایت کنید، بارداری شما بدون هیچ نگرانی و بهسلامت به پایان خواهد رسید.
دیدگاه
تخمین زده میشود که ۱۰% از خانمهای باردار از فشار خون بالا در بارداری رنج میبرند.
**این مطالب صرفاً جهت افزایش اطلاعات عمومی کاربران است و هرگز جایگزین توصیههای پزشک، انجمنهای علمی و سایر منابع معتبر نمیباشد. ازآنجاکه هر مادر و کودک از مادر و کودک دیگر متفاوت است، کلیه آمار و ارقام ارائه شده در این وبسایت میتواند با توصیه پزشک برای هر مادر و کودک متفاوت باشد.